20. 5. 2014

Kyselka ožije slavnostmi

V sobotu 24. května 2014 proběhnou v Kyselce u Karlových Varů „Kyselské slavnosti 2014“. Akci pořádají Karlovarské minerální vody a.s. (KMV), obec Kyselka a o.p.s. Lázně Kyselka. Sobotní odpoledne nabídne obyvatelům a návštěvníkům Kyselky program, který zaujme dospělé i děti.

Kromě promítání historického filmu o Kyselce, přednášce o historii Kyselky, časosběrném dokumentu o dokončených rekonstrukcích a informací o aktuální stavební činnosti v Kyselce a plánech do budoucna, se v doprovodném programu mohou návštěvníci projet po řece Ohři a obdivovat Kyselku z vodní hladiny nebo se nechat provést bývalými lázněmi veteránským automobilem.

Úspěšná spolupráce mezi obcí, KMV a obecně prospěšnou společností Lázně Kyselka pokračuje. V Kyselce u Karlových Varů se uskuteční „Kyselské slavnosti 2014“, které nabídnou bohatý program pro ty, kteří se v sobotu do Kyselky vydají. Akce bude zahájena ve 13:00 hodin v parku v Kyselce. Základním cílem akce je nabídnout veřejnosti příjemnou formou informace o historii Kyselky, o jejích budovách, o aktuální stavební činnosti a o plánech obnovy historických objektů do budoucna. Kromě informačního programu nezapomněli organizátoři ani na děti. Kromě zábavných atrakcí bude i kouzelnické představení a nejen děti určitě ocení svezení se na pramičkách na řece Ohři a ve veteránských vozech. Pro dospělé je určen zajímavý program v místním kině. Začne od 13:00 hodin oznámením příjemného překvapení obce Kyselka. Od 13:30 začne projekce promítáním historického filmu o Kyselce. Historik Dr. Stanislav Burachovič přednese přednášku o historii Kyselky a nebudou chybět krátké dokumentární filmy a přednášky o rekonstrukcích, které v Kyselce proběhly nebo probíhají. Do těchto prezentací se zapojí jak zástupci KMV a jejich dodavatelů, tak zástupci obecně prospěšné společnosti.

„Jsme hrdí na to, že Kyselka postupně stále více ožívá a má svým obyvatelům a návštěvníkům nabídnout zajímavá místa a pochlubit se svou historií. Srdečně zveme všechny, kdo chtějí prožít pěkné odpoledne s rodinou v malebném údolí v Kyselce,“ říká starosta obce Aleš Labík.

V rámci programu bude samozřejmě k dispozici i občerstvení zajišťované místními lokálními dodavateli a návštěvníkům budou ve svých stáncích předvádět historická řemesla cínař, košíkářka, šperkař, k vidění bude i paličkování a ruční výroba svíček. Pokud chcete zažít i večerní atmosféru v Kyselce, nenechte si ujít návštěvu kostela Sv. Václava v Radošově v pátek 23. května od 19:00 hod. V rámci Noci kostelů 2014 budete moci poznat historii kostela a poslechnout si vystoupení pěveckého sboru.