22. 4. 2014

Dům Stallburg vítězem soutěže „Fasáda roku 2014“

Nová podoba zrekonstruovaného domu Stallburg v Kyselce se dočkala prvního ocenění odbornou veřejností. Objekt zvítězil v soutěži „Fasáda roku 2014“ v kategorii rekonstrukce bytového domu. Vyhlašovatelem soutěže je společnost Baumit. První místo je oceněním nejen pro investora, Karlovarské minerální vody (KMV), ale i pro zhotovitele, projektanta a dodavatele materiálu.

„Odborné ocenění je pozitivním povzbuzením pro realizaci dalších plánovaných kroků revitalizačního plánu KMV v obci Kyselka. Odborná porota udělením významné ceny ohodnotila jak zodpovědnou práci naší firmy jako investora, tak našich dodavatelů,“ uvedl Alessandro Pasquale, generální ředitel KMV.

Odborná porota ocenila celkový přístup investora ke komplexní rekonstrukci objektu, citlivé řešení barevnosti i výběr použitých materiálů, podporující celkový příjemný výraz budovy. Dále ocenila profesionální přístup prováděcí firmy k řešení a provedení jednotlivých detailů. Výsledná realizace podtrhuje původní nadčasové a romantické umístění objektu do terénu.

Dům Stallburg byl slavnostně otevřen v březnu letošního roku za přítomnosti pravnuka zakladatele značky Mattoni Rudolfa Mattoniho a bývalého prezidenta České republika Václava Klause.

Investor, společnost Karlovarské minerální vody tak dokončila první etapu revitalizačního plánu pro Lázně Kyselka, který představila počátkem roku 2011. Náklady na rekonstrukci objektu Stallburg dosáhly celkové výše 31 478 000,- Kč.

Kontakt:

Donath Business & Media